Creatieve Workshops

 Patronen en gewoontes doorbreken kan soms essentieel zijn om uitdagingen  aan te gaan en mogelijkheden te benutten. Creativiteit is wat je daarvoor nodig hebt! 

Til het op, keer het om en zet het neer. Dan kijk je er heel anders tegenaan! (van Kooten en de Bie)

Creativiteit betekent scheppend vermogen, ons vermogen om nieuwe, verassende en nuttige dingen te creëren. Het is niet altijd gemakkelijk om je creativiteit aan te boren, maar gelukkig zijn ook hier een hoop handvaten voor die je kunt aanleren!

Overtuigen met invloed

Je hebt een doel voor ogen, hoe neem je daar anderen in mee? Hoe zorg je ervoor dat je voorstel wordt overgenomen? Hoe maak je anderen enthousiast voor jouw ideeën?

Wanneer je anderen beïnvloed vanuit jouw waarden is het authentiek en geloofwaardig. Gewoon op jouw eigen manier je boodschap krachtig overbrengen. We gaan onder meer aan de slag met persoonlijke overtuigingen&waarden, de basisprincipes van beïnvloeding en beïnvloedingsstijlen.

Na deze cursus ga je meer zelfvertrouwen een vergadering of presentatie in. Je bent bewust van je eigen gedrag en dat van je gesprekspartner.

Lees hier meer over Overtuigen met Invloed

Share

Communicatiekunst

Is het effect van je communicatie anders dan je zou willen?

Elke communicatie heeft een doel en speelt zich af binnen een bepaald kader. Ondanks dat doel en kader duidelijk zijn kan er heel wat misgaan in communicatie. De invloed daarvan is groter dan alleen een gesprek dat ‘ niet loopt’. Het kan bijvoorbeeld ook bedreigend zijn voor je samenwerking met collega’s.

In deze training gaan we in op je  eigen communicatievaardigheden; hoe doe jij dat nou? We gaan vooral veel oefenen. Wordt een ware luisterkunstenaar en leer je boodschap overtuigend over te brengen.

Lees hier meer over Communicatiekunst

Share

Storm!

Brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel snel veel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp of vraagstuk te genereren. Het kenmerk van een brainstormsessie is dat het waardeoordeel over de geopperde ideeën wordt uitgesteld totdat alle ideeën zijn opgesomd.

‘Creativity is a choice not a gift.’

Maar hoe begin je aan een brainstormsessie en hoe trek je zo’n sessie weer vlot als het vastloopt? Deze training creatief brainstormen laat je kennismaken met een groot arsenaal aan creatieve (brainstorm)technieken. Hiermee kun je een creatieve flow op gang brengen en tot effectieve ideeën en besluitvorming te komen.  Out of the box denken en handelen.

Lees hier meer over Storm!

Share

Vraag achter de vraag

Aansluiting vinden in een gesprek of de juiste informatie krijgen is soms een hele klus.

Ook al kun je allerlei vragen bedenken, toch blijf je het gevoel houden dat er meer informatie is. Dat er een diepere vraag is die meer de kern raakt van wat er onderzocht moet worden. Als we betere vragen stellen en betere doorvragen, krijgen we vaak een beter antwoord.

Hoe ziet een ‘betere’ vraag eruit en hoe kan je betere doorvragen stellen? En waarom zou je dan wél de juiste informatie krijgen? Kortom, hoe stel je de ander en zijn vraag centraal?

Lees hier meer over de Vraag achter de vraag

 

Share

Geen probleem!

Van nature zijn we vaak geneigd om ons te verzetten tegen problemen die we tegenkomen op het werk. Wat zou er gebeuren als je kan meebewegen met problemen waar je tegenaan loopt? Dit is een contra-intuïtieve opdracht die veel oefening vraagt. Een nieuwe creatieve spanning kan ontstaan, hoe ga je hiermee om?

Daar gaan we in deze training mee aan de slag in de praktijk. Denken in mogelijkheden is een vaardigheid waar je gedurende je hele carrière baat bij hebt.

Lees hier meer over Geen probleem!

Share

Vergaderen is een feest!

Vaak is vergaderen niet het meest populaire onderdeel van je dag. Maar het is wél belangrijk.

Tijdens deze cursus krijg je tips en trucs hoe vergaderen productief en leuk wordt.

Lees hier meer over Vergaderen is een feest! 

Share

Share