Denken in Mogelijkheden 2.0 – positieve psychologie

Doel

Je weet na de training hoe je meedenkt met de ander en hoe je denkt in mogelijkheden. In plaats van te denken nee dit kan niet want dat staat niet in het protocol, kijk je naar wat je wel zou kunnen doen binnen de gestelde kaders.

Doelgroep

Voor iedereen die graag optimistisch wil kijken naar dat wat wel mogelijk is.

Resultaat

Je leert om anders naar situaties te kijken vanuit mogelijkheden en optimisme. Wanneer je zaken optimistisch benadert zie je mogelijkheden en uitdagingen in plaats van onmogelijkheden en blokkades.

 Omschrijving

Optimisme is van oudsher het geloof in de beste van alle mogelijke werelden te leven, maar tegenwoordig wordt het meer gebruikt als het geloven in een goede afloop. Als je op deze manier naar zaken kijkt en gelooft dat ze goed aflopen zal je veel minder weerstand ervaren om zaken anders aan te pakken dan je altijd gewend was. In de training gaan we kijken naar welke principes ten grondslag liggen aan optimisme, naar positieve psychologie en leer je hoe je deze kunt inzetten om zelf optimistischer naar zaken te kijken.

Vaak genoeg zal iemand aan je vragen om iets voor hem of haar te doen. Soms komt dit niet helemaal overeen met het beleid dat jij of jouw afdeling hanteert, valt het buiten je functieomschrijving of strookt het gewoon niet met hoe jij zaken normaal gesproken aanpakt. Dat is lastig, want eigenlijk kun je dan het gevraagde niet voor de persoon die het vraagt doen. Of toch wel? In de training gaan we kijken hoe jij kunt meebewegen met de ander en hoe je toch mogelijkheden kunt zien in iets wat misschien eerst onmogelijk leek.

Tevens leer je hoe je anders kunt kijken naar situaties die op je afkomen. Hoe ga je om met tegenslag, problemen of obstakels? Je leert hoe je de principes van het ‘omdenken’ en andere principes vanuit de positieve psychologie hierin kunt toepassen.

Aantal bijeenkomsten

2 bijeenkomsten van 1 dag

 Meer informatie?

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Uw bericht

   

   

  Share