Ik (k)en mijn ikken – voice dialogue

(Gebaseerd op het boek van Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn)

Doel

In de training ontdek je jouw verschillende ‘ikken’ in dialoog met jezelf. Je weet welke verschillende kanten jij hebt en hoe je daarmee kunt ‘communiceren’ (voice dialogue).

Doelgroep

Voor iedereen die graag meer wil leren over zijn ‘ikken’ en over de voice dialogue methode.

Resultaat

Je leert welke kanten jij hebt en hoe deze jouw leven beïnvloeden.  Je wordt zelfbewuster en bent in staat om anders naar situaties te kijken en erop te reageren. Vanuit zelfinzicht leer je meer over hoe je jouw sterke kanten beter in kunt zetten. Je hebt meer begrip voor jezelf en voor anderen. Dit bevordert een goede communicatie en samenwerking met anderen.

 Omschrijving

Iedereen heeft verschillende kanten die naar voren komen afhankelijk van de situatie. In een situatie waarin je veel stress ervaart zal je je anders gedragen dan wanneer je in een situatie zit waarin je geen stress ervaart bijvoorbeeld; een andere ‘ik’ komt dan naar boven. In de training gaan we op een leuke, creatieve manier ontdekken wat jouw ‘ikken’ zijn.

Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft? Dan heb jij een ‘Pleaser ik’. De Pleaser helpt je in sociale contacten en om een harmonieuze sfeer te onderhouden. Elke ‘ik’ heeft natuurlijk ook een keerzijde. In het geval van de ‘Pleaser ik’ is dit vaak dat je geen meer kunt zeggen en niet voor jezelf opkomt.

Als mensen aan je vragen hoe het gaat, is je antwoord dan ‘Nou, druk druk druk!’?  Een volle agenda bewijst immers dat we succesvol zijn, of niet? Dat is je ‘Pusher ik’ die spreekt. Deze helpt je bijvoorbeeld om alle activiteiten te combineren. Tevens jaagt hij je op om er nog net even een schepje bovenop te doen. De Pusher helpt je om dingen aan te pakken, af te maken en daarin ook vol te houden. Natuurlijk heeft ook deze ik een keerzijde. Als de Pusher te veel de boventoon voert voel je je constant gespannen en ervaar je een gejaagd gevoel; dat is niet prettig.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van ‘ikken’ die in ons kunnen schuilen. In de training gaan we kijken welke ‘ikken’ er allemaal in jou schuilen en welke positieve en negatieve kanten deze ‘ikken’ hebben. Door hier kritisch naar te kijken ben je er meer bewust van waarom je bepaalde zaken aanpakt zoals je ze aanpakt en hoe je dit misschien anders zou kunnen doen. Zowel in een werk- als in een privé situatie.

In de training gaan we ook kijken hoe je kunt ‘communiceren’ met jouw ‘ikken’. De methode die we hierover gebruiken is Voice Dialogue; een methode die je leert om al je ‘ikken’ vrijuit te laten spreken waardoor je ze beter kunt gebruiken of controleren. Je zelfbewustzijn wordt daardoor groter en je leert hoe je verschillende ‘ikken’ je functioneren en situaties beïnvloeden.

Aantal bijeenkomsten

1 bijeenkomst van 1 dag

 Meer informatie?

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Uw bericht

   

   

  Share