Werkplezier, wat betekent dat voor jou?

Wanneer ga jij met plezier naar je werk en kom je voldaan thuis?

Een algemene definitie van werkplezier zou kunnen zijn dat je met plezier aan je werkdag begint, dat er voldoende beroep wordt gedaan op je kwaliteiten en dat je met je collega’s een gezamenlijk doel hebt waar je in je eigen deeltaak je eigen verantwoordelijkheid hebt.
Een eenduidig antwoord is echter niet mogelijk.

PERSOONLIJKE DRIJFVEREN

Voor de één is het heel erg duidelijk wat er absoluut niet mag ontbreken, voor een ander is het wat moeilijker om te benoemen.
Goed startpunt van het bepalen van wat voor jou werkplezier is, is om je persoonlijke drijfveren in kaart te brengen. Er zijn genoeg boeken en websites waar je hierover informatie kunt halen en tests kunt doen. Misschien heb je dat al eens gedaan; Wie ben jij? Wat is voor jou belangrijk in het leven en hoe beleef je dat? Wat mag absoluut niet ontbreken en waar wil je liever vandaag dan morgen vanaf?

Een paar voorbeelden:
Zijn sociale contacten belangrijk voor je? Dan zul je waarschijnlijk meer plezier beleven aan het werken in en met een team dan in een solitaire functie.
Is uitdaging een groot goed voor je? En zo ja, in welke vorm? Wil je intellectuele uitdaging of stel je je zelf graag uitdagende doelen in tijd bijvoorbeeld?
Vind je veiligheid belangrijk? Dan kan de, voor jou juiste, vorm van je contract bijvoorbeeld al bijdragen aan je werkplezier.
Ben je een starter of een afmaker? Oftewel: bedenk en initieer je graag nieuwe dingen of ben jij juist degene die ideeën graag verder uitwerkt en vormgeeft?

Zo zie je: werkplezier en de voorwaarden daarvoor zijn voor iedereen anders. Daarom ben jijzelf het startpunt voor het bepalen van wat voor jou werkplezier is en wat de stappen zijn die je eventueel kunt ondernemen om van jouw werk ook echt jouw werk te maken!

Share