Psychologie voor niet psychologen

Positieve psychologie is de stroming binnen de wetenschappelijke psychologie waarin welbevinden en optimaal functioneren van mensen centraal staat. In de training gaan we kijken wat dit betekent voor jou, voor je werk en voor je loopbaan. We gaan kijken welke toepassingen voor jou nuttig zijn en hoe je ze kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen.

In de training gaan we ook in op het vakgebied van de sociale psychologie. De sociale psychologie richt zich erop hoe onze gedachten, gevoelens en gedragingen worden beïnvloed door andere mensen. Hoe beïnvloed jij bijvoorbeeld je collega in verschillende situaties?

Lees hier meer over Psychologie voor niet psychologen.

Share

Ik (k)en mijn ikken

In dialoog met jezelf. Iedereen heeft verschillende kanten die naar voren komen afhankelijk van de situatie. In een situatie waarin je veel stress ervaart zal je je anders gedragen dan wanneer je in een situatie zit waarin je geen stress ervaart bijvoorbeeld; een andere ‘ik’ komt dan naar boven.

In de training gaan we op een leuke, creatieve manier ontdekken wat jouw ‘ikken’ zijn. Je leert welke kanten jij hebt en hoe deze jouw leven beïnvloeden.

Voor iedereen die graag meer wil leren over zijn ‘ikken’ en over de voice dialogue methode.

Lees hier meer over Ik (k)en mijn ikken.

 

Share

Trainingen

Operationeel leidinggeven
Doel: effectief leidinggeven

Inhoud: leiderschapsstijlen, gespreksvaardigheden, motiveren en beinvloeden, teamrollen e.a.

Doelgroep: startend leidinggevenden

 

Share

Projectondersteuning

Ga je vaak te snel van start? Duurt je project veel te lang? Is de samenwerking binnen het team niet goed?

Werken op projectbasis klinkt leuk, maar is vaak ó zo lastig. NivoNext helpt je op weg. Hoe?Met de training Projectondersteuning. Na drie dagen training van Thomas de Boer ga jij gestructureerd en professioneel aan het werk.

Voor projectondersteuners

De training is bedoeld voor mensen die vaak op projectbasis werken of dat in de toekomst willen gaan doen. Bijvoorbeeld secretaresses, managementassistenten of projectassistenten. Zij krijgen dagelijks te maken met een team dat vaak heel hard en welwillend aan de slag is, maar gaat het ook gestroomlijnd?

Lees hier meer over projectondersteuning

Share

Vraag achter de vraag

Aansluiting vinden in een gesprek of de juiste informatie krijgen is soms een hele klus.

Ook al kun je allerlei vragen bedenken, toch blijf je het gevoel houden dat er meer informatie is. Dat er een diepere vraag is die meer de kern raakt van wat er onderzocht moet worden. Als we betere vragen stellen en betere doorvragen, krijgen we vaak een beter antwoord.

Hoe ziet een ‘betere’ vraag eruit en hoe kan je betere doorvragen stellen? En waarom zou je dan wél de juiste informatie krijgen? Kortom, hoe stel je de ander en zijn vraag centraal?

Lees hier meer over de Vraag achter de vraag

 

Share

Overtuigen met invloed

Je hebt een doel voor ogen, hoe neem je daar anderen in mee? Hoe zorg je ervoor dat je voorstel wordt overgenomen? Hoe maak je anderen enthousiast voor jouw ideeën?

Wanneer je anderen beïnvloed vanuit jouw waarden is het authentiek en geloofwaardig. Gewoon op jouw eigen manier je boodschap krachtig overbrengen. We gaan onder meer aan de slag met persoonlijke overtuigingen&waarden, de basisprincipes van beïnvloeding en beïnvloedingsstijlen.

Na deze cursus ga je meer zelfvertrouwen een vergadering of presentatie in. Je bent bewust van je eigen gedrag en dat van je gesprekspartner.

Lees hier meer over Overtuigen met Invloed

Share

De Veranderpraktijk

Beweging creëren in verandervraagstukken

De leergang veranderpraktijk is een praktijkgericht leertraject voor managers en professionals die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een verandering in hun organisatie.

De leergang biedt een werkplaats waar je aan de slag gaat met je veranderopdracht, met focus op het creëren van werking en resultaat in de praktijk. We stellen je in staat je kennis en ervaring te toetsen aan de nieuwste inzichten en je arsenaal aan veranderkundige technieken uit te breiden. De veranderkundige zelf, zijn persoonlijke stijl en gedrag, is een belangrijk instrument bij het creëren van beweging. Aan jouw rol in veranderingen wordt veel aandacht besteed.

Lees hier meer over de Veranderpraktijk

Share

Storm!

Brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel snel veel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp of vraagstuk te genereren. Het kenmerk van een brainstormsessie is dat het waardeoordeel over de geopperde ideeën wordt uitgesteld totdat alle ideeën zijn opgesomd.

‘Creativity is a choice not a gift.’

Maar hoe begin je aan een brainstormsessie en hoe trek je zo’n sessie weer vlot als het vastloopt? Deze training creatief brainstormen laat je kennismaken met een groot arsenaal aan creatieve (brainstorm)technieken. Hiermee kun je een creatieve flow op gang brengen en tot effectieve ideeën en besluitvorming te komen.  Out of the box denken en handelen.

Lees hier meer over Storm!

Share

Communicatiekunst

Is het effect van je communicatie anders dan je zou willen?

Elke communicatie heeft een doel en speelt zich af binnen een bepaald kader. Ondanks dat doel en kader duidelijk zijn kan er heel wat misgaan in communicatie. De invloed daarvan is groter dan alleen een gesprek dat ‘ niet loopt’. Het kan bijvoorbeeld ook bedreigend zijn voor je samenwerking met collega’s.

In deze training gaan we in op je  eigen communicatievaardigheden; hoe doe jij dat nou? We gaan vooral veel oefenen. Wordt een ware luisterkunstenaar en leer je boodschap overtuigend over te brengen.

Lees hier meer over Communicatiekunst

Share